Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ…


Απειλούν με κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων, ενοικίων.
Εντολή στις εφορίες να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα άσκησης πίεσης που τους δίνει το θεσμικό πλαίσιο για να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, οι εφορίες καλούνται να κινήσουν διαδικασίες κατάσχεσης ακινήτων, πολυτελών αυτοκινήτων, μισθών, συντάξεων και τραπεζικών καταθέσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, με στόχο να εισπραχθούν μέχρι το τέλος του μήνα περί τα ...
400 εκατ. ευρώ και συνολικά 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του έτους.
Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η λήψη των αναγκαστικών μέτρων θα γίνεται χωρίς διακρίσεις. Ωστόσο, προτεραιότητα δίνεται στους οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια ή έχουν στην κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα.
Επίσης, στο στόχαστρο βρίσκονται και όσοι χρωστούν στο Δημόσιο περισσότερα από 3.000 ευρώ, αλλά διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Οταν διαπιστώνεται ότι ο οφειλέτης έχει μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία (πώληση, δωρεά, γονική παροχή) θα πρέπει να επιδιώκεται η ακύρωση των μεταβιβάσεων. Στις περιπτώσεις που η οφειλή ξεπερνάει το ποσό των 5.000 ευρώ, θα ασκείται ποινική δίωξη σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

ΠΗΓΗ  http://www.nasostsaganelis.gr/news/#new_id_3204

Δεν υπάρχουν σχόλια: