Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το κρυφό τους μήνυμα είναι «χωρίς κλέφτες και ανίκανους δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα».

Δεν το λένε ευθέως, το διατυπώνουν αλλιώς, ότι οι ίδιοι «ξέρουν», αλλά αυτό εννοούν ουσιαστικά. Ναι μεν αυτοί είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή και την εξαθλίωση, αλλά αλοίμονό μας εάν τους αντικαταστήσουμε με άλλους, με άλλη πολιτική. Επιδιώκουν με κάθε μέσο, με κάθε διαστρέβλωση και κινδυνολογία, να τρομάξει ο πολίτης, να αισθανθεί ανασφάλεια από την πιθανότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ένα διαφορετικός πολιτικός φορέας, όχι τέλειων, αλλά έντιμων, μορφωμένων και ικανών ανθρώπων.
Μέσα σε τριάντα τουλάχιστον χρόνια στην εξουσία, εκπαιδεύτηκαν και έγιναν δεξιοτέχνες της παραπληροφόρησης, της ψεύτικης ελπίδας και της χειραγώγησης του πολίτη-ψηφοφόρου. Ξέρουν όλα τα αδύνατα σημεία, τις φοβίες και τις ανασφάλειές του. Κι εκεί τον σημαδεύουν. Κι αυτός, βλέπει, την πραγματικότητα, τη νιώθει, αλλά δυσκολεύεται να...
αποτινάξει τους εφιάλτες του. Αυτά τα γνώριμα πρόσωπα της εξουσίας ελέγχουν λίγο ή πολύ τη συνείδησή του και κλονίζουν με την πλύση εγκεφάλου, το ψέμα και την απειλή, την ευθυκρισία του.
Έχουν και το πλεονέκτημα ότι εκείνοι μπορούν σαν χαμαιλέοντες να προσαρμόζονται σε κάθε δυσμενή γι’ αυτούς κατάσταση, να κάνουν κωλοτούμπες, να αντιστρέφουν την αλήθεια, να θολώνουν την εικόνα, χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς όρια. Γι’ αυτό, συχνά, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι αριστεροί πολιτικοί, που υποστηρίζουν τις θέσεις τους με συνέπεια και χωρίς ταλάντευση, δυσκολεύονται να αντικρούσουν αυτή την κινούμενη συνείδηση που δεν έχει ούτε αρχές ούτε περιορισμούς. Είναι πολύ δύσκολο, όταν εμμένεις στην αλήθεια, να αντιμετωπίσεις εκείνους που έχουν το ψέμα, τη διαστροφή και τη συκοφαντία σαν καραμέλα στο μυαλό και το στόμα. Και μάλιστα, στο γήπεδό τους πάντα, με την αρωγή των δημοσιογράφων που είναι το μακρύ χέρι των εργολάβων και των εφοπλιστών που μονοπωλούν την επικοινωνία και την ενημέρωση μέσα από την τηλεόραση.
Ο συνετός λόγος, η αισθητή πραγματικότητα, η τεκμηρίωση, η προτεραιότητα στα λαϊκά συμφέροντα, οι λύσεις και η έξοδος, πρεσάρονται από τις μηχανές προπαγάνδας του συστήματος και διαλύονται μέσα σε μια σούπα άγονων αντιπαραθέσεων, αοριστολογιών, σκόπιμων διακοπών, αποφυγή των κρίσιμων ζητημάτων και συσκότιση ή μετάθεση των ευθυνών.
Τελικά, στα ΜΜΕ, το θύμα απολογείται και ο θύτης λειτουργεί σαν κριτής, ανακριτής και εισαγγελέας. Στο εδώλιο κάθεται όποιος υπερασπίζεται τους πολίτες και τη χώρα και στην έδρα αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στη μιζέρια και τον απόλυτο εξευτελισμό.
Το ότι διαλύουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία με τα μέτρα που παίρνουν, τις συμφωνίες που υπογράφουν και το φόβο και την τρομοκρατία που σπέρνουν, δεν τους συγκρατεί καθόλου. Αντιθέτως. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τα συμφέροντά τους είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντα των τοκογλύφων. Πουλάνε την Ελλάδα χωρίς δισταγμό. Η χώρα, γι’ αυτούς, δεν είναι
παρά μία αγελάδα για άρμεγμα και μάλιστα, μέχρι θανάτου!
 

Στέλιος Ελληνιάδης



Δεν υπάρχουν σχόλια: