Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΟΟΣΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ; ΟΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ;

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την ολιγωρία που επιδεικνύει η Ελλάδα απέναντι σε "σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς σε διεθνικό επίπεδο". "Η Ελλάδα αμελεί να...
ερευνήσει σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς σε διεθνικό επίπεδο", γεγονός που προκαλεί "έντονες ανησυχίες", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού. Επιπλέον, η Αθήνα δεν έδωσε "σε εύθετο χρόνο πληροφορίες για τις προσπάθειες που καταβάλει" για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ ολοκλήρωσε την έκθεσή της που αφορά την.... εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδας της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Η αξιολόγηση δεν κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα για αυτό ο ΟΟΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε δεύτερη εκτίμηση, ώστε να εξεταστούν σε βάθος τα μέτρα που έχει λάβει η Αθήνα.
Προς το παρόν ο Οργανισμός συνιστά στην ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει "σοβαρά" για τη διεξαγωγή ερευνών και τη δικαστική δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, καθώς και για την "ευαισθητοποίηση" ιδίως των δικαστών και των εισαγγελέων σε τέτοια θέματα.
Παράλληλα ωστόσο, ο ΟΟΣΑ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα "για να βελτιώσει τις δυνατότητές της όσον αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες".
Στην ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ για τη διαφθορά μετέχουν οι 34 χώρες- μέλη του Οργανισμού, αλλά επίσης και η Νότια Αφρική, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Κολομβία και η Ρωσία
 
ΠΗΓΗ http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: