Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η διακαναλική του Τσίπρα - "Κατάργηση προνομίων βουλευτών, ασυλίας, νόμος ευθύνης υπουργών! Το μνημόνιο είναι παρελθόν!"

 

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό τις απαντήσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
- Θα περικοπούν στο μισό οι αμοιβές του πρωθυπουργού και των υπουργών
- Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους.
- Επίδομα ανεργίας στα 461 ευρώ για 2 χρόνια.
- Επαναφορά της μετενέργειας
- Το Μνημόνιο ήδη είναι παρελθον...
- Την Κυριακή αρχίζει ο δύσκολος και ανηφορικός δρόμος
- Θα περιοριστεί η δυνατότητα απόσπασης σε βουλευτικά γραφεία στελεχων της δημόσιας διοίκησης
- Την Κυριακή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περνούν στην λήθη της ιστορίας
- Δεν είμαστε ούτε παριστάνουμε τους σωτήρες. Απλά ανταποκρινόμαστε στο καθήκον μας
- Δεν προλαβαίνουμε να νομοθετήσουμε έως την Σύνοδο Κορυφής
- Δεν θα κάνουμε απολύσεις στο Δημόσιο
- Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι μια ανάπηρη Ευρώπη

ΩΡΑ 18.41 Η έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα δεν οφείλεται στην...
υψηλή φορολογία αλλά γιατί έχουμε διεφθαρμένο κράτος και ξέρει ο επενδυτής ότι πρέπει να δώσει χρήματα κάτω από το τραπέζι.

ΩΡΑ 18.39 Εμείς θα προχωρήσουμε σε ένα εθνικό φορολογικό σχέδιο. Πρώτη κίνηση το περιουσιολόγιο. Ωστε να φορολογείται κάθε ένας με βάση την φοροδοτική του ικανότητα. Η κλίμακα θα είναι προοδευτική ανάλογα τα εισοδήματα. Το ίδιο θα αφορά και τα νομικα πρόσωπα. Αν εχουν μεγάλο κύκλο εργασιών θα υπάρχει φορολόγηση. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες γιατί πρέπει να γίνει μελετημένα.

ΩΡΑ 18.38 Θέλουμε τον λαό στο πλευρό μας. Αν πάψει να μας υποστηρίζει δεν θα μείνουμε ούτε μια ημέρα στην διακυβέρνηση του τόπου.

ΩΡΑ 18.37 Το πως θα διαμορφωθεί η κοινή γνώμη της Ευρώπης είναι καθοριστικό.

ΩΡΑ 18.35 Αλλο πράγμα είναι η διακυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Δεν είναι ένα μονόπρακτο έργο αυτό αλλά μια διαρκής πάλη. Θα έχουμε συγκρούσεις μπροστά μας για να διαμορφώσουμε πεδίο κανόνων. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Θα αναγκάσουμε τους καναλάρχες να αποδεχθούν ότι θα υπαρχουν διαδικασίες και οι άδειες δεν θα είναι δωρεάν αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο. Αυτό απαιτεί διαρκείς συγκρούσεις. Θα τους αναγκάσουμε.

ΩΡΑ 18.33 Εμείς θα συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση που θα αντιπρωσωπεύει τα πλατιά στρώματα του λαού μας.

ΩΡΑ 18.32 Απέφυγε να πει με ποιούς άλλους εκτός από την ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ θα συνεργαζόταν.

ΩΡΑ 18.31 Ζητάει με σχέδιο και επιμονή να καθαρίσουμε την χώρα από τα ερείπια και την διαπλοκή.

ΩΡΑ 18.29 Δεν μπορεί κανεις να συγκρίνει το 1981 με το 2012. Δεν θα διεκδιήσουμε πίστωση χρόνου. Την έχουμε. Το πρώτο που ζητάει ο λαός είναι να υπάρξει δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Να καθαρίσει ο τόπος από την βρωμιά.

ΩΡΑ 18.27 Η αναδιανομή του πλούτου θα γίνει από πάνω προς τα κάτω. Την μεσαία τάξη την ξεκλήρισε το Μνημόνιο. Υπάρχουν κάποιοι που κερδίζουν ακόμα σε αυτό τον τόπο και μεταφέρουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Αυτούς πρέπει να τους φορολογήσουμε. Οταν η κοινωνία στενάζει αυτοί δεν πρέπει να είναι στα μετοπισθεν.

ΩΡΑ 18.25 Η Ελλάδα είναι ακόμα αυτόνομη δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός εκλέγει τους αιρετυούς του εκπροσώπους. Αυτό δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια. Αλοίμονο αν έπρεπε να πάρουμε την άδεια του κάθε εταίρου. Εχουμε δεσμεύσεις και τις δεσμεύσεις δεν θα τις απεμπολήσουμε. Θέλουμε να έχουμε ένα χρέος που να μπορούμε να μειώσουμε. Το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης θα είναι ευθύνη της νεας κυβέρνησης μέσα στα πλαίσια που προκύπτουν μέσα από τις Συνθήκες.

ΩΡΑ 18.23 Θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα από πριν έναν χρόνο. Θα μπορούσαμε πριν ένα χρόνο να διεκδικήσουμε καλύτερα πράγματα. Για να βγούμε στο ξέφωτο πρέπει να αναρριχηθούμε σε κακοκτράχαλες πλαγιές.

ΩΡΑ 18.21 Θα βρούμε νέους πόρους για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων. Εμείς την δημόσια περιουσία δεν θα την εκποιήσουμε έναντι πινακίου φακής. Θα υλοποιήσουμε και ένα μοντέλο αξιοποίησης απο τους υδρογονάνθρακες και τον ορυκτό πλούτο. Για τους μικροομολογιούχους θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

ΩΡΑ 18.19 Δεν θα σας αποκαλύψω όλα μου τα όπλα στην μάχη που θα δώσω. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και ξέρει και την δυσκολία στην πιο απλή φάση της διαπραγμάτευσης αλλά και αν προκύψουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση αυτοί που μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή είναι αυτοί που μπορούν να υπερασπιστούν το συμφέρον του λαού.

ΩΡΑ 18.17 Οφειλουμε να έχουμε επεξεργαστεί κάθε ενδεχόμενο. Ομως εμεις πάμε για να κερδίσουμε την μάχη. Οχι σαν κάτι άλλους τζάμπα μάγκες. Εμείς είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι. Και δεν την βασίζουμε στο καλό μας το ριζικό, αλλά στην ανάλυση συμφερόντων ανάμεσα σε διαφορετικές εκδοχές.

ΩΡΑ 18.16 Καμία μάχη δεν κερδίζεται αν δεν την δώσεις. Και εμείς θα δώσουμε την μάχη.

ΩΡΑ 18.14 Ιστορικό γεγονός για όλη την ευρώπη αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ εξουσία. ΜΜΕ και διανοούμενοι όλοι ασχολούνται μαζί μας. Εδώ σε αυτή την μάχη ή θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προς όφελος των λαών, ή θα οδηγηθούμε στην καταστροφή.

ΩΡΑ 18.10 Δεν θα συμφωνήσω ότι το Μνημόνιο της Ελλάδας είναι το ίδιο με την ισπανία. Η πολιτική Ραχόι ευθύνεται για την κρίση.Είμαστε μπροστά σε μια πολυδιάστατη και σύνθετη κρίση.

ΩΡΑ 18.08 Επειδή η ευρωζώνη είναι απολύτως διασυνδεδεμένη όσον αφορά τους κινδύνους το πρώτο πράγμα που θα διασωθεί θα είναι οι τράπεζες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι εθνική ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανό το τραπεζικό σύστημα.

ΩΡΑ 18.06 Επενδύουμε στην σύνεση και την λογική. Η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να διεκδικήσουν αλλαγή πορείας.

ΩΡΑ 18.04 Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους ότι η σημαντικότερη τόνωση της ελληνικής οικονομίας είναι να αποκατασταθεί το κλίμα. 25 δις είναι κάτω από στρωματα. Αν επιστρέψουν στις τράπεζες θα είναι η καλύτερη ένεση.

ΩΡΑ 18.03 Για να αλλάξουμε το κλίμα θα προχωρήσουμε με ταχύτητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να αισθάνεται ασφαλής ο κάθε έλληνας καταθέτης. Θα διεκδικήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας.

ΩΡΑ 18.01 Ιδίως στην Οικονομία το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ψυχολογία. Αυτό θα επιδιώξουμε από την επόμενη των εκλογών. Διακρίνω μια απίστευτη ωριμότητα από τον ελληνικό λαό. Και αυτό το βλέπω στους μικροκαταθέτες.

ΩΡΑ 18.00 Ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ θέλει να ξέρει τι ρότα χαράζει η ηγεσία. Από τώρα τους καλούμε να ξεκαθαρίσουν τι κυβέρνηση θέλουν. Κυβέρνηση του Μνημονίου ή κυβέρνηση Αριστεράς.

ΩΡΑ 17.58 Είναι αναγκαίες οι συνεργασίες στην προσπάθειά μας. Θα απευθυνθούμε ξανά στο ΚΚΕ μετά τις εκλογές γοατί πιστεύουμε ότι ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΚΚΕ θα είναι αδιανόητο να λείπει από την διαδικασία χειραφέτησης του λαού μας. Εχει να ζήσει ο λαός μας τέτοιες στιγμές από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης. Απευθυνόμαστε και στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και θέλουμε καθαρές κουβέντες.

ΩΡΑ 17.55 Εμείς από την φυση μας δεν είμαστε μια αυτάρεσκη πολιτική δύναμη που θέλει μόνη της να προχωρα. Από όποιο θεση και αν βρεθουμε θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Και κυρίως με δυνάμεις της αριστεράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διεκδικούμε την μεγαλύτερη ενίσχυση των ποσοστών μας. Αντιθέτως. ¨Οσο πιο αυτοδύναμος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο αυτοδύναμος θα είναι ο λαός μας.

ΩΡΑ 17.54 Μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι μια ανάπηρη Ευρώπη.

ΩΡΑ 17.52 Αγωνιζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία στην ευρώπη. Οι φοβισμένοι ηγέτες του χθες Σαμαράς και Βενιζέλος μπορεί να κάνουν πίσω. Εμείς όχι.

ΩΡΑ 17.51 Δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις. Αν πάτε να δείτε τι συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία θα δείτε ότι σε θαλάμους με 40 ασθενείς ειναι μια νοσηλεύτρια. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αθρόες προσλήψεις.

ΩΡΑ 17.49 Πρέπει να σταματήσει η επίθεση στους δημόσιους λειτουργούς. ¨Ομως δεν μπορούμε να ρίχνουμε όλα τα βάρη στους δημοσίους υπαλλήλους. Τους θέλουμε συμμάχους. Δεν μπορούμε να τους βρίζουμε.

ΩΡΑ 17.47 Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Περιουσιολόγιο. Τον πλούτο θα τον φορολογήσουμε. Οσοι λένε ότι μπορούν όλοι να κερδίζουν λένε ψέμματα. Με αυτή την στρατηγική ευελπιστούμε να σταματήσουμε την ύφεση. Να δικεδικήσουμε προγράμματα από την ΕΤΕ προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθηκες ανάπτυξης στην χώρα για να υπάρξει δραστική αύξηση της απασχόλησης.

ΩΡΑ 17.45 Ο κ.Σαμαράς μας είπε ότι μέσα στο 2012 θα δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ.Σαμαράς θέλει με 6% ύφεση να αυξήσει κατά 150.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα πούμε παραμύθια. Δεν έχουμ θητεύσει δίπλα στον Χάρι Πότερ. Ξέρουμε οτι αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες σταθεροποιητικές κινήσεις αν δεν υπάρξουν κινήσεις που να δημιουργήσουν ανάπτυξη το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.

ΩΡΑ 17.43 Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που διαρκώς επιβεβαιωνόμαστε για όλες τις προβλέψεις που κάναμε για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Και παρά τα ρουσφέτια της ευρωπαϊκής ηγεσίας βλέπουμε και θέσεις επιφανών ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον μέσα από τα Μνημόνια της καταστροφής.

ΩΡΑ 17.41 Θα υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για να σώσουμε την χώρα από την καταρρευση. Αν δεν ακυρώσουμε το Μνημόνιο τη χρεοκοπίας η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη. Δεν θα πάμε με τσαμπουκά αλλά για να τους πείσουμε.

ΩΡΑ 17.38 Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης.Αδεια ταμεία, διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία, χρεοκοπημένες τράπεζες. Σε αυτή την εικόνα, αν δεν υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 18 αλλά οι μνημονιακοί, και υλοποιηθούν μέτρα ύψους 11,6 δισ ευρώ έως το 2014-15 μέτρα λιτότητας δηλαδή με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, 150.000 απολύσεις στο δημόσιο, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, νέα χαράτσια. Εχετε την αίσθηση ότι αυτή η εικόνα της κατάρρευσης μπορεί να αντιμετωπισθεί; Θα διαλυθούν τα πάντα.

ΩΡΑ 17.37 Το Μνημόνιο ήδη είναι παρελθον και η χώρα θα έχει την δυνατότητα ουσιαστικης διαπραγμάτευσης από την πορεία της καταστροφής που ακολουθεί.

ΩΡΑ 17.36 Αρκεί να δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη. Αρκεί να συγκρίνετε τις δηλώσεις πριν και μετά την 6η του Μάη.

ΩΡΑ 17.35 Σας θυμίζω ποιοί ήταν αυτοί που με βάση το δημοσίευμα του Reuters έσπευσαν να ζητήσουν από τον Μπαρόζο δήλωση τιμωρίας της χώρας. Ποιοί είναι αυτοί που χαμηλόφωνα μπροστά στις κάμερες ζητούν από τους εταίρους δηλώσεις τιμωρίας. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. ¨οσοι αναπαραγουν την κινδυνολογία για επιστροφή στην δραχμή είναι εκείνοι που δεν θέλουν να χάσουν την γη κάτω απ' τα πόδια τους.

ΩΡΑ 17.33 Αυτοί που αναπαράγουν την κινδυνολογία είναι οι δυναμεις που χάνουν την εξουσία είναι η τραπεζοκρατία, είναι και οι δυνάμεις της διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που ελέγχουν μέρος των ΜΜΕ.

ΩΡΑ 17.31 Οφείλω να σας πως ότι η κινδυνολογία περί καταρρευσης της χώρας αν ο λαός ψηφίσει εμάς αυτοί που αναπαράγουν αυτή την κινδυνολογία είναι ανεύθυνοι. Είναι αυτοί που μας οδήγησαν στα βράχια. Θέλω να επαναλάβω ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την χώρα δεν είναι εκτός των τειχών. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά τους εταίρους και τους πιστωτές.

ΩΡΑ 17.30 Ξαφνικά βρεθήκαμε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η μοίρα και ο λαός την έβαλε να διεκδικεί την διακυβέρνηση του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα θα πορευτούμε.

ΩΡΑ 17.29 Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια την ζωή αναγκάστηκε να μετατραπεί από ένα πολυμορφικό σχήμα σε ένα ενιαίο κόμμα. Με πρόγραμμα και ενιαία γραμμή. Εμείς ουδέποτε κρύψαμε ούτε τις αδυναμίες μας ούτε τις διαφορετικές απόψεις.  Ολα αυτά για μας αποτελούν πλούτο. Όλοι εμείς έχουμε κοινές αξίες και ιδεολογία και στόχους.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΩΡΑ 17.28 Δεν πρόκειται να σας προδώσουμε ποτέ.θα υπερασπιζόμαστε πάντα τον λαό και τα συμφέροντα του τόπου. Θα λέμε πάντα την αλήθεια.

ΩΡΑ 17.27 Δεν είμαστε ούτε παριστάνουμε τους σωτήρες. Απλά ανταποκρινόμαστε στο καθήκον μας

ΩΡΑ 17.25 Την Κυριακή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περνούν στην λήθη της ιστορίας.

ΩΡΑ 17.24 Θα σταματήσουν οι δυνάμεις της διαπλοκής να γράφουν Μνημόνια γιατί ο λαός την Κυριακή θα γράψει ιστορία.

ΩΡΑ 17.23 Αυτό που ζούμε είναι μια διαδικασία ειρηνικής επανάστασης.

ΩΡΑ 17.22 Η νεα κυβέρνηση θα πατάξει την διαφθορά, την διαπλοκή και επενεξέταση όλων των σκανδάλων. Με πρώτο εκείνο της Siemens. Aπό την Δευτέρα σταματά το καθεστως της ατιμωρησίας. Η νεα Βουλή για πρώτη φορά με πλειοψηφία αδιάφθορων δυνάμεων, θα αναζητήσει και θα αποδώσει ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα της προηγούμενης περιοδου.

ΩΡΑ 17.20 Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους. Επίδομα ανεργάις στα 461 ευρώ για 2 χρόνια. Επαναφορά της μετενέργειας.

ΩΡΑ 17.19 Θα καταργηθεί ο νόμος περι ευθύνης υπουργών. Θα περικοπούν τα προνόμια των βουλευτών. Θα περιοριστεί η δυνατότητα απόσπασης σε βουλευτικά γραφεία στελεχων της δημόσιας διοίκησης.

ΩΡΑ 17.18 Οι αμοιβές όλων θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνουν την υπουργική αποζημίωση. Με πράξη του νέου υπουργικού συβουλίου θα περικοπούν οι αποζημιώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου στο μισό.

ΩΡΑ 17.17 Την Δευτερα 18/06 συγκροτούμε την κυβέρνηση της νεας μεταπολιτευσης με ένα ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Με την κυβέρνηση που θα συνεργάζεται απευθείας με την δημόσια διοίκηση.

ΩΡΑ 17.16 Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να αποκαταστήσουμε όχι μόνο τα συλλογικά αλλά και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ασφάλεια.

ΩΡΑ 17.15 Θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης.

ΩΡΑ 17.14 Θα αποκαταστήσουμε το διεθνές κύρος της χώρας.

ΩΡΑ 17.13 Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας Ελλάδας, μιας δημοκρατικής Ελλάδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας για να δώσουμε τέλος στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που απειλεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Την Κυριακή τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής στην πλάτη του ελληνικού λαού.

ΩΡΑ 17.12 Την Κυριακή με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός ανοίγει το κεφάλαιο της νέας μεταπολίτευσης. Την Κυριακή 18/06 σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των ελλήνων.
 
πηγη 
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: