Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εξιχνιάστηκε απάτη εκατομμυρίων

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/05/1212-400x293.jpg














Υπόθεση απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με θύματα πολίτες, αλλά και το ελληνικό δημόσιο...
εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Ψυχικού. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Ψυχικό έναν 28χρονο και μία 36χρονη ελληνικής υπηκοότητας, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός τους.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι... οι κατηγορούμενοι δημοσίευαν αγγελίες σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια από τράπεζες και τα έπειθαν να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζαν άμεσα μετρητά. Στη συνέχεια, χρέωναν τις κάρτες με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.
Για να πετύχουν το σκοπό τους συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα που αγόραζαν με τις κάρτες. Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με μεγάλα ποσά. Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε Τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15.400 ευρώ, παραστατικά διαφόρων τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ, επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών και ένα πολυτελές Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: