Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Bloomberg: "H Ελλάδα θυμίζει πλέον Αργεντινή"


«Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν είναι αυτές οι γνώριμες "αναρχικές" διαμαρτυρίες, αλλά μοιάζουν περισσότερο με τις διαδηλώσεις της Αργεντινής, πριν δέκα χρόνια» αναφέρει το Bloomberg, με αφορμή...
τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τα αστικά κέντρα. Αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που φιλοξενεί, «αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το πολιτικό κατεστημένο ως σύνολο».

Ειδική αναφορά κάνει το Βloomberg στη μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, συγκρίνοντας τον απολογισμό της αστυνομίας, που ισχυρίζεται ότι συμμετείχαν 50.000 διαδηλωτές, με «τους 1.500 ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυο μεγαλύτερων συνδικάτων για συγκέντρωση στις 4 Ιουνίου».

Το Bloomberg υπενθυμίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι «ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος» μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. που κατέφυγαν στη βοήθεια της Ευρωζώνης, μετά την ήττα του Σόκρατες στις εκλογές της Πορτογαλίας.

Προστίθεται όμως ότι αυξάνονται τα ερωτηματικά σχετικά με το αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του και το εάν θα μπορέσει να προχωρήσει στις περικοπές και στις αποκρατικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές της χώρας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα επιχειρήσει αυτήν την εβδομάδα να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα λιτότητας, καθώς οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, ενώ οι δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αυξάνονται» ισχυρίζεται ακόμη το Bloomberg.
Star.gr


Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/06/bloomberg-h.html#ixzz1OWTv85IZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: