Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Επίσημα το πρώτο 9αρι αυτόματο κιβώτιο της ZF!


Θα εξασφαλίζει μείωση της κατανάλωσης που θα κυμαίνεται ως και 16%

Τον Ιανουάριο η ZF ανακοίνωσε ότι εντός του έτους θα παρουσιάσει το πρώτο αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις. Τώρα η φίρμα το παρουσιάζει επίσημα, μαζί με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Το κιβώτιο θα μπορεί να υποστηρίξει και τετρακίνητα οχήματα, καθώς και υβριδικής τεχνολογίας.


Πριν από......
 5 μήνες, η ZF ανακοίνωσε την εξέλιξη του πρώτου αυτόματου κιβωτίου με 9 σχέσεις. Το κιβώτιο αυτό είναι πλέον έτοιμο, και η ZF ανακοινώνει ότι θα το δούμε σε μοντέλα παραγωγής στο άμεσο μέλλον. Το ZF 9HP όπως ονομάζεται, θα εξασφαλίζει μείωση της κατανάλωσης που θα κυμαίνεται έως και στο 16% σε σχέση με τις 6τάχυτες αυτόματες εκδόσεις των οχημάτων στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί. Το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα του ολοκαίνουργιου αυτού κιβωτίου, είναι η ικανότητα του να συνεργάζεται με σύστημα start&stop, αλλά και η ευελιξία του σχετικά με τα οχήματα στα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στην αρχική της ανακοίνωση τον Ιανουάριο η ZF ανέφερε ότι θα προοριζόταν μόνο για προσθιοκίνητα οχήματα, ενώ τώρα αποκαλύπτει ότι αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί και σε οχήματα με την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σε κάθε περίπτωση, το κιβώτιο αυτό θα μπορεί να αντέξει ροπή της τάξης των 280 με 480 Nm, ενώ χαρακτηρίζεται για τις κοντές του σχέσεις, αφού στην 9η σχέση και με ταχύτητα 120 χ.α.ω. περιστρέφεται στις 1.200 σ.α.λ., σε αντίθεση με ένα 6τάχυτο που στην τελική του σχέση περιστρέφεται στις 2.600 σ.α.λ.


Read more: http://www.enimerwsi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: