Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΚΑΤΑ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, που προβλέπει: Τη μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 20%, που θα φέρει μειώσεις τιμών σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, όπως...
 καύσιμα, ένδυση, υπόδηση, αυτοκίνητα, οινοπνευματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ακίνητα, λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.ά.

Τη μείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από 13% σήμερα στο 10%. Στον χαμηλό συντελεστή θα παραμείνουν τα είδη διατροφής (γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια), τα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τη μετάταξη από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, delivery κλπ.) από την 1η Σεπτεμβρίου, για να μην πληγεί ο τουριστικός κλάδος. Παράλληλα για να αντισταθμιστούν οι απώλειες που θα προκύψουν από τη μείωση του ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, εξετάζεται αύξηση του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών κ.λπ. που αφορούν συντήρηση παλαιών κατοικιών, τις υπηρεσίες που παρέχουν οι κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά και για τα εισιτήρια των κινηματογράφων, συναυλιών και για τα κόμιστρα των ταξί.

Σε περίπτωση μείωσης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 10%, ο πολύ χαμηλός συντελεστής 6,5% θα μειωθεί στο 5%. Ο πολύ χαμηλός ΦΠΑ εφαρμόζεται στα φάρμακα, στη διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται, αλλά χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

πηγη  http://fimotro.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: