Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Συμφωνία των "Αρβύλα" - ΑΝΤ1


Γη και ύδωρ προσφέρει ο ΑΝΤ1 στον Αντώνη Κανάκη προκειμένου οι «Αρβύλες» του να συνεχίσουν να… πατούν και την επόμενη σεζόν στον σταθμό του Αμαρουσίου. Αλλωστε, ρυθμιστής στο συμβόλαιο που «δένει» την εκπομπή με το κανάλι είναι ο
ίδιος ο δημοφιλής παρουσιαστής. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν, ακόμα και αν ο ΑΝΤ1 ήθελε να τους έχει ακόμα on air!

Τι γίνεται με τους «Ράδιο Αρβύλα»; Μένουν ή φεύγουν από.....
 τον ANT1; Κι αν μένουν, ποια είναι τα σχέδιά τους και τι θα κάνουν; Η «Espresso της Κυριακής» έψαξε κι έμαθε όλο το παρασκήνιο της μυστικής συμφωνίας μεταξύ της θεσσαλονικιώτικης παρέας και του σταθμού του Αμαρουσίου.

Στις αρχές του μήνα, οι Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς, Στάθης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Κιούσης αποχαιρέτησαν τους τηλεθεατές ξεκινώντας τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Αλλωστε, κάθε χρόνο η θεσσαλονικιώτικη παρέα ολοκληρώνει τη σεζόν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Και αυτός είναι ένας από τους όρους στο συμβόλαιο μεταξύ της εταιρείας παραγωγής και του σταθμού. Ακόμα και φέτος που λόγω της επικαιρότητας αρκετές εκπομπές αποφάσισαν να παρατείνουν τη διάρκεια παραμονής τους στο τηλεοπτικό τοπίο, οι «Αρβύλα» αποφάσισαν να αποχωρήσουν από αυτό, παρά την επιθυμία του ΑΝΤ1 και για άλλες εκπομπές.

Σημαντικός όρος

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στελέχη του καναλιού τους είπαν πριν από λίγο καιρό ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν για λίγο καιρό ακόμα τις live εκπομπές τους. Ωστόσο, οι «Αρβύλες» αποφάσισαν να μη δώσουν παράταση, καθώς είχαν ρυθμίσει το υπόλοιπο πρόγραμμά τους σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν τις υπόλοιπες ανειλημμένες υποχρεώσεις τους.

Βέβαια, ακόμα και να μην υπήρχε ο όρος στο συμβόλαιο, και πάλι ο ΑΝΤ1 δεν θα ήθελε να δυσαρεστήσει τις «Αρβύλες» του, καθώς ο Αντώνης Κανάκης με την παρέα του είναι από τα δυνατά χαρτιά του. Αλλωστε, υπάρχει ένας ακόμα όρος στο συμβόλαιο, ο οποίος είναι και ο κυριότερος λόγος που στο κανάλι του Αμαρουσίου δεν πιέζουν περισσότερο τις καταστάσεις για να μην αποβούν… μεταγραφικές.

Το «δέσιμο» των «Αρβύλα» με τον ΑΝΤ1 είναι για ακόμα έναν χρόνο, εφόσον όμως και οι δύο πλευρές το επιθυμούν. Σε περίπτωση που κάποια από αυτές θελήσει να τερματίσει τη μεταξύ τους συνεργασία, αυτό θα γίνει χωρίς νομικά κωλύματα. Και είναι λογικό στο Μαρούσι να μη θέλουν με τίποτα να χάσουν από το δυναμικό τους την εκπομπή που τους χαρίζει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης αλλά και διαφημιστικά έσοδα, σε μια μάλιστα περίοδο που αυτά έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Βασικό όμως στοιχείο είναι και οι άριστες σχέσεις που διατηρούν εδώ και χρόνια ο δημιουργός της εκπομπής Αντώνης Κανάκης με την ιδιοκτησία του σταθμού, όπως και οι φιλικές με στελέχη του. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην έως τώρα συνεργασία τους κανείς από το κανάλι του Αμαρουσίου δεν παρενέβη για να λογοκρίνει ή για να σχολιάσει αρνητικά τα θέματα που θίγει η εκπομπή.

Ακόμα και όταν στη σάτιρά τους ενεπλάκησαν πρόσωπα από το κανάλι, δεν τους έγινε ποτέ σύσταση, καθώς στο κανάλι ασπάζονται την άποψη των «Αρβύλα» πως στη σάτιρα δεν γίνονται εξαιρέσεις. Και αυτή η ελευθερία λόγου χωρίς λογοκρισία και παρεμβάσεις έχει εκτιμηθεί από τη θεσσαλονικιώτικη παρέα, που σκοπεύει μάλιστα την επόμενη σεζόν να επανέλθει… δριμύτερη!

Στην τελευταία εκπομπή της σεζόν ο Αντώνης Κανάκης είπε πως «του χρόνου πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει, εκτός του ότι δεν θα υπάρχει Ελλάδα! Αποφεύγουμε να συζητήσουμε τι θα κάνουμε του χρόνου μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Δεν έχουμε βρεθεί καθόλου να καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε, να πούμε τις διαθέσεις μας, τι σκεφτόμαστε να κάνουμε. Καθόλου. Οπότε δεν ξέρουμε πραγματικά. Αλλά αυτά θα τα μάθετε…».

Πιο «αγανακτισμένοι»

Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», ο Αντώνης Κανάκης έχει αποφασίσει τα επόμενα πλάνα του και τα έχει ανακοινώσει τόσο στους συνεργάτες του όσο και στους υπεύθυνους του σταθμού. Πριν από αρκετό καιρό, ο δημοφιλής παρουσιαστής συναντήθηκε με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΝΤ1 και του είπε ότι θέλει να γυρίσει την εκπομπή σε ακόμα πιο έντονους πολιτικούς ρυθμούς.

Αλλωστε, στο ξεκίνημά τους οι «Αρβύλα» είχαν δηλώσει ότι η εκπομπή θα θίγει τα κακώς κείμενα της πολιτικής κυρίως σκηνής. Στο πέρασμα όμως του χρόνου αναγκάστηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και έτσι «θύματα» στην εκπομπή τους έγιναν πολλοί από τον χώρο της showbiz, με αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερους τηλεθεατές. Τώρα όμως, όπως φαίνεται, οι «Αρβύλες» μπορούν να περπατήσουν εκεί όπου θέλουν, οπότε την επόμενη σεζόν θα επιστρέψουν στο κανάλι του Αμαρουσίου πιο «αγανακτισμένοι» στοχοποιώντας αυτούς που αρχικά ήθελαν.

Σάρωσαν!

Με το κεφάλι και τις τηλεθεάσεις ψηλά έφυγαν οι «Αρβύλα» γι’ αυτήν τη σεζόν από το τηλεοπτικό τοπίο. Η πιο διάσημη τηλεοπτική παρέα απέδειξε ότι είναι και η πιο πετυχημένη, αφού κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον… εαυτό της. Η εκπομπή έκλεισε τη σεζόν σημειώνοντας άνοδο κατά 6,4% σε σχέση με την προηγούμενη στο δυναμικό κοινό, δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών, που ενδιαφέρει κυρίως το κανάλι του Αμαρουσίου.

Υπολογίζεται δε ότι μέσα στη σεζόν παρακολούθησαν ανελλιπώς την εκπομπή από την αρχή έως το τέλος περισσότεροι από 1.127.700 τηλεθεατές. Βλέποντας λοιπόν αυτούς τους αριθμούς, στον ΑΝΤ1 είναι λογικό να θέλουν να έχουν στο δυναμικό τους τούς σαρωτικούς «Αρβύλα».

espressonews


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: