Σάββατο 28 Μαΐου 2011

''Αγανακτισμένων'' συνέχεια...


Στο Σύνταγμα συμβαίνει κάτι το πρωτοφανές. Για τρίτη συναπτή ημέρα χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, με πολλούς να παραμένουν εκεί μέχρι...
τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε μία ατμόσφαιρα δημοκρατικής φιέστας, με μπόλιασμα ανομοιογενών διαδηλωτών, υπό ένα κοινό σκοπό: Καλύτερη Δημοκρατία τώρα. Και... χωρίς κανένα απολύτως παρατράγουδο.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο μέχρι αργά το βράδυ παρέμενε συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, το οποίο φώναζε εν χορώ συνθήματα- κυρίως εναντίον του εγχώριου πολιτικού κόσμου, του Μνημονίου και του ΔΝΤ. Είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον να παρατηρείς μεσόκοπες κυρίες να..
. βρίζουν σε γηπεδικούς σκοπούς, ταυτόχρονα όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει και "παγίδα" για την κινητοποίηση, όπως παρατηρούσαν αρκετοί διαδηλωτές. Σημείωναν ότι απουσιάζουν τα πολιτικά συνθήματα, με την εικόνα να θυμίζει κάτι από εξέδρα.

Κάποιοι απέδιδαν την εξέλιξη αυτή στην ανομοιογένεια του πλήθους, στο ότι για αρκετούς είναι η παρθενική συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, αλλά και σε ένα συλλογικό ξέσπασμα, που σε πρώτη φάση μοιάζει με ομαδική "ψυχοθεραπεία" δια των "γαλλικών" προς τον πολιτικό κόσμο. Εξ ου και οι χειρονομίες εναντίον της Βουλής.

Τον "τόνο" έδιναν χτυπήματα από τενεκεδάκια και κατσαρόλες που έφεραν μαζί τους αρκετοί πολίτες, παραπέμποντας στις διαδηλώσεις της Αργεντινής.

Εκτός από τις ελληνικές σημαίες, κάποιοι διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Αργεντινής και της Ιρλανδίας, ενώ άλλοι είχαν αναρτήσει πανό στα ισπανικά, στα γαλλικά και στα ιταλικά. Και πάλι απουσίαζαν κομματικά ή συνδικαλιστικά πανό και σχετικές αναφορές.
nooz


Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/05/

Δεν υπάρχουν σχόλια: